srijeda, 31. prosinca 2008.

Azuriranje zadnji dan u godini

Videci pravilnost sa kojom je u zadnjem periodu Google azurirao page rank od Tool Bar-a, otprilike svaka dva mjeseca, ocekivalo se da ce azurirati u toku studenoga ove godine, ali ocekivanja i zelje webmasjtora se nisu ispunila, na nasu veliku tugu. Jutros rano sam upalio moj modem i povezao se na Internet, kontrolirajuci stanje nekih mojih novih site-ova. Znam da se po nasim starim uzancama zadnji dan u godini ne radi, ali sam vec pomalo postao radoholik i ako ne prosurfam bar pola sata na dan, cak i kada ne treba kao u ovom slucaju, jednostavno mi nedostaje. Vrativsi se na temu, otvorim moje site-ove i zamislite koje lijepo iznenadjenje, vidim da su dobili Page Rank. Prekontroliram neke stare site-ove i vidim da i tamo ima promjena, prema tome legitimno je govoriti o globalnom update-u. Za sve webmastere koji aktivno rade na Internetu, ovo je doista lijepi poklon za kraj godine. Pogledajmo kako je Google azuriraro ove godine, uzimajuci u obzir da su datumi relativno priblizni, ali par dana razlike nema nikakvog utjecaja:

10. sijecnja 2008
28. veljace 2008
01. svibnja 2008
27. srpnja 2008
27. rujna 2008
31. prosinaca 2008

Kako sto sam vec prethodno naglasio, vrlo pravilno svaka dva mjeseca otpilike, za razliku kako je radio prethodnih godina, iskljucucjuci ovo danasnje azuriranje gdje mu je trebalo nesto preko tri mjeseca. Za mene osobno stvari su dobro prosle. Iako su neki moji siteovi izgubili malo PR-a, u prosjeku sam dobro prosao jer su oni novi skocili na 2 ili cak 3, ali ono sto me najvise veseli je cinjenica da su neki moji “povjesni” site-ovi otisli na 4, a sada imam i dva site-a sa PR5. Hvala Google-u na ovoj potvrdi da sam, sve u svemu ove godine dobro radio i nadajmo se da ce se to pretociti i u koju kuno, iako nemam nista protiv ni eura (vazno je da ih je puno).

Nadajuci se da je i vama svima proslo dobro ovo azuriranje, upucujem vam moje najbolje i najiskrenije cestitke i zelje za Novu Godinu i neka vase stranice budu na prvim stranicama pretrage od Google-a i ostalih pretrazivaca. Sretno!